Magazine Logo

Nederland participatieland, ook voor ouderen?

Marja Jager-Vreugdenhil

Geron

Aanbesteding van de thuiszorg, nieuwe indicatiestellingen voor ondersteunende voorzieningen: het zijn ontwikkelingen die laten zien dat er veel verandert in het ouderenbeleid in Nederland. Dat heeft alles te maken met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in 2007. Wat doet deze wet met het ouderenbeleid? Is er nog ruimte voor categoriaal beleid (doelgroepenbeleid) voor ouderen? En op welke manier kunnen de belangen van ouderen gewaarborgd blijven? Want de Wmo heeft veel consequenties, juist voor ouderen. Niet alleen als zorgvragers, maar ook als vitale mantelzorgers en vrijwilligers. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website