Magazine Logo

Agnes Jongerius: Eigenlijk weten we al lang hoe het moet

Jan Willem van de Maat & Toon Verlaan

Geron

Agnes Jongerius (1960) groeide op in een Utrechtse tuindersfamilie. Na de studie sociaal economische geschiedenis (Universiteit Utrecht) begint ze een loopbaan bij de FNV. In 2005 is ze de eerste vrouwelijke voorzitter van de FNV. Als voorzitter verzette ze zich in 2009 fel tegen de verplichte, uniforme verhoging van de AOW-leeftijd, zonder sociale randvoorwaarden. Eind 2012 maakte Jongerius de overstap naar de Universiteit van Utrecht. Daar werkt ze als onderzoeker bij het kenniscentrum Instituties van de Open Samenleving (IOS) en houdt ze zich bezig met de vraag hoe burgers beter betrokken kunnen worden bij het 'herontwerp van Europa'. Naast haar werk als onderzoeker vervult Jongerius verschillende nevenfuncties, waaronder voorzitter van het bestuur van WOMEN Inc., een netwerk dat de kansen van vrouwen in Nederland wil vergroten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website