Magazine Logo

COLUMN - Ouder worden doe je nu

Geron

Buiten komt de zon op. Binnen is de danszaal afgeladen vol twintigers, dertigers en een enkele veertiger die als één grote massa deinen op de zware elektronische muziek. Ineens kijken alle hoofden dezelfde kant op, niet meer naar de dj, maar naar de ingang. Een ouder grijsharig stel is net binnengekomen. Zij valt het meeste uit de toon, want in niets is zij te onderscheiden van een gemiddelde huisvrouw van in de zestig: onopvallend gekleed, comfortabele schoenen, praktisch kapsel. Behalve dan dat zij en haar man even heftig meedeinen op de muziek en dat haar dance moves net zo goed zijn als die van de gemiddelde twintiger. Naast me hoor ik een twintiger roepen: "Dat is nog eens een voorbeeld voor ons! Zo moeten we oud worden!" Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website