Magazine Logo

Het smalle pad naar meer zelfredzaamheid

Joost van Vliet

Geron

Piet-Hein Peeters en Cindy Cloïn (2012). Onder het mom van zelfredzaamheid. Een journalistieke analyse van de nieuwe mantra in zorg en welzijn. Pepijn bv, Eindhoven. (84 pagina's, € 12,95, ISBN 9789078709145). Uit de schoot van de samenleving ontstaan geregeld begrippen die de expressie vormen van een op dat moment breed gevoelde verandering of beweging. Waar het precies vandaan komt doet er niet toe, maar het lijkt in zo'n periode wel of iedereen er de mond van vol heeft. Meestal wordt na enige tijd zo'n begrip vanzelf weer vervangen door een nieuwere term. Momenteel is zelfredzaamheid de nieuwe 'mantra' die de verbeelding is van een aanzwellende maatschappelijke verandering. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website