Magazine Logo

Een wensopa en -oma voor mijn kind - een onverwachte bron van 'goede ouder'-ervaringen

Parel van Panama

Ouderschapskennis

De moeder in dit persoonlijke verhaal beschrijft haar zoektocht en de struikelblokken daarbij naar de gewenste grootouders voor haar nog ongeboren kind. Van de vier biologische grootouders leeft er nog maar één, terwijl moeder zichzelf ook beschrijft als een Kopp-kind: Kind van een ouder met een ernstig psychiatrisch probleem. Die ouder kan niet dat grootouderschap bieden dat moeder voor haar kind wenst. Het vinden van beschikbare, maar niet-biologische grootouders blijkt een onverwacht geschenk. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website