Magazine Logo

Interviews met een Turkse en een Marokkaanse moeder over grootouderschap in hun families

Pieter Remmerswaal

Ouderschapskennis

In een thema over grootouderschap mocht het verhaal van ouders met een migratiegeschiedenis in de familie en die andere culturele afkomst en de betekenis daarbij van hun religie niet ontbreken, zo vond de themaredactie. Dat bleek een te zwaar aangezette en nogal gegeneraliserende verwachting. Evenals de vraag of grootouders in hun families en culturen een structurele rol als oppas-opa en -oma vervullen. Van een gegeneraliseerd beeld, of van algemene conclusies t.a.v. grootouderschap bij families met een migratieverleden kan natuurlijk geen sprake zijn. Elk gezin en elke familie heeft een unieke cultuur en geschiedenis, elk ouderpaar is uniek en ook de rol van grootouders voor ouders en kleinkinderen, zo leerden wij er weer van. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website