Magazine Logo

Van de redactie

Ineke Huibregtsen

Ouderschapskennis

Ouderschap & Ouderbegeleiding bestaat 10 jaar en verschijnt deze elfde jaargang in een nieuwe jas. We vieren het jubileum op 28 oktober met een bijzonder symposium. Onder de titel ' Wat leren we van ouders' behandelen 5 gerenommeerde sprekers in workshops wat we kunnen leren van kijken naar ouders. Iedere spreker gebruikt films. Soms is dat een 'gouwe ouwe' zoals het materiaal van Vivian Shapiro, soms zijn dat recentere beelden zoals een documentaire over de jeugdbescherming. De sprekers nemen daarbij goed de tijd om samen met de deelnemers te observeren en lessen voor de praktijk te formuleren. Werken met ouders is immers niet altijd gemakkelijk en professionals die dagelijks de moeite nemen om naast de ouders te gaan staan verdienen doordachte methodische back-up. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website