Magazine Logo

Capabilities and Social Justice 1

Amartya Sen

Waardenwerk

Honourable Rector and other friends: I feel very deeply privileged to be here today: both for the honour that this great university is bestowing on me, and also for my being in such distinguished company of fellow recipients of honorary degrees. I am also immensely grateful for the University's generous statement on my work, and for the kind attention that Professor Hans Alma and Professor Henk Manschot have given to my writings. I would like to begin by expressing my deep appreciation of this wonderful educational institution, and also congratulating the University of Humanistic Studies for its wonderful work over the last 25 years - a productive period in which the University has advanced the pursuit of critically important paths of new social research and teaching. I take the liberty of speaking on behalf of all of us who are being honoured here today -we are indeed most grateful. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website