Magazine Logo

Alledaags ouderschap - Leren leren

Parel van Panama

Ouderschapskennis

'Op de basisschool heeft uw kind niets hoeven doen. Dat betekent dat hij of zij het eerste jaar zal moeten leren leren en u als ouder heeft daarin een rol.’ Deze uitspraak van de directeur van een gymnasium tijdens de scholenverkentocht is blijven hangen. Toespraken horen bij het schoolkeuzeproces, de eerste stap naar het voortgezet onderwijs, en wij ouders krijgen diverse boodschappen: 'U moet uw kind zelf de school laten kiezen.’ 'U zult uw kind moeten loslaten.’ 'Wel verwachten wij van u dat u uw kind helpt met leren leren.’ 'Maar doet u vooral ook weer niet te veel.’ De school moet nog gekozen worden, maar de rolverdeling is helder! Wat nog ontbreekt, is een handleiding voor het 'leren leren’. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website