Magazine Logo

Ouders met een licht verstandelijke beperking: wat verwacht jij?

Marieke Meppelder, Marja Hodes, Sabina Kef en Carlo Schuengel

Ouderschapskennis

Ouders met een licht verstandelijke beperking hebben te maken met een veelvoud aan risicofactoren bij het opvoeden van hun kinderen. Daarbij krijgen zij vaak ondersteuning van professionals. Maar de aansluiting tussen ouders en de ondersteuning die zij krijgen is niet optimaal. In dit artikel verkennen we de rol van de begeleider in de aansluiting tussen ouders en professionals. In het bijzonder focussen we op de rol van mindset, dat zijn de verwachtingen van begeleiders over de mate waarin ouders met een verstandelijke beperking hun opvoedings-vaardigheden kunnen verbeteren. We presenteren de resultaten van één van de deelstudies van het onderzoek ‘Wat Werkt voor ouders met een licht verstandelijke beperking?’ Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website