Magazine Logo

Cognitieve Fitness

MANJA VAN WEZEP, KARIN OVERWEG EN HANS KROON

Participatie

Resultaten van een pilot in de langdurige geestelijke gezondheidszorg In 2011 heeft bij drie GGZ-instellingen in de regio Utrecht een pilot plaatsgevonden van de beweeg & cognitie interventie Cognitieve Fitness. In dit artikel beschrijven we de resultaten van deze interventie voor mensen met aanhoudende psychische problemen. Achtereenvolgens beschrijven we achtergrondinformatie, de interventie, onderzoeksopzet, resultaten, conclusie en discussie. We eindigen deze bijdrage met een beschrijving van wat er in de tijd tussen de pilot en heden heeft plaatsgevonden als het gaat om de verdere ontwikkeling en implementatie van deze training. Ten slotte beschrijven we kort het vervolgonderzoek dat medio 2014 van start ging. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website