Magazine Logo

Herstel

IRENE VAN DE GIESSEN

Participatie

Als de smaak van de taart maar goed is Onlangs ging ik naar een feestje en kreeg van de gastvrouw (mijn beste vriendin) een stuk taart. Ik genoot van het lekkers en vroeg haar geïnteresseerd naar de ingrediënten die ze had gebruikt. Lachend keek ze me aan en zei: 'Je raadt het nooit'. Meerdere mensen in het verjaargezelschap grinnikten nadrukkelijk. Ik had geen idee wat er zo grappig was. 'Zie je wel dat je eieren en boter gewoon lekker vindt?' Het gegrinnik ging over in een bulderend gelach. Even was ik zo verbijsterd dat ik geen idee had hoe ik woorden moest geven aan mijn ontzetting. Had mijn vriendin zojuist blijk gegeven van een absoluut gebrek aan respect voor mijn wens om geen dierlijke producten te gebruiken? Had ze werkelijk het idee dat het feit dat ik de taart lekker vond me van mijn principes af zou helpen? Het voorval leidde tot een interessante discussie met de aanwezigen. De meerderheid zei dat je in hun visie niet moest zeuren over de ingrediënten als de smaak van de taart goed was. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website