Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

Inhoud 2 Redactioneel Jos Dröes 3 Schizofrenie Bestaat Niet en PsychoseNet bestaan. Websites over psychose, stemming en de weg naar herstel Anne Marsman 8 Open dialoog Jan van Blarikom 18 Cognitieve Fitness. Resultaten van een pilot in de langdurige geestelijke gezondheidszorg Manja van Wezep, Karin Overweg en Hans Kroon 27 Kracht en keerzijde van participatie. Onderzoek naar positie cliënten op de Participatieladder Theo Arp, Guus van Maurik en Aukjen Niewijk 37 Beeld Anneke Bolle 38 Icoo Carl Rogers. Grondlegger van de cliëntgerichte therapie Jan Pols 44 Praktijk Mensen weten nu dat ik Repelsteeltje heet Clara Koek 46 Boeken Doortje Kal, Rutger Post en Jean Pierre Wilken (redactie) Verder met kwartiermaken, naar de verwelkoming van verschil Marion Ammeraal en Jan Theunissen 50 Herste Als de smaak van de taart maar goed is Irene van de Giessen 55 Casa del Peregrino. Een herstelhuis voor psychisch kwetsbare mensen Annette Plooy en Odette van der Heijden 57 Feuilleton Op 't goede spoor: spoorzoeken Nynke van Zwol 60 Bijeenkomsten Conferentie 'Armoede in de uitverkoop!’ Martin Zuithof F-ACT congres 2015 Jos Dröes 64 Het ene eiland is het andere niet Cora Brink 67 Rehab 70 Uit het buitenland. Kenniscentrum Phrenos signaleert Jaap van Weeghel en Toine Ketelaars Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website