Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

ANTIEK & CURIOSA Novick & Novick, Werk met ouders — al honderd jaar 'a very touchy topic* VAN DE REDACTIE De recensenten voor dit nummer VERTAALD ARTIKEL Glenn Whitney, Vreugde en verdriet: reacties op prenataal onderzoek ARTIKELEN GERECENSEERD Hanneke Miley, Casework — onbeperkt houdbaar? Herman Baartman, Vadertje Staat huurt Big Brother in voor veilige jeugdzorg Alice van der Pas, Dubieuze prognose — adoptie geslaagd... RUBRIEKEN Buitenlands Onderzoek Onderzocht Sietske Dijkstra, Beelden van ouderschap en mishandeling. Een caleidoscopische blik op posities Surf & Zap Redactie, Kleine en heel grote dilemma's Het werk van Selma Fraiberg Alice van der Pas, ‘Spoken - hoed u voor namaak! Boekrecensies Dymphie van Berkel, Afbreken van de zwangerschap van een kind met een aandoening: de moeilijke keuze en de langdurige gevolgen. Marijke Korenromp (2006), Parental adaptation to termination of pregnancy for fetal anomalies. Hester Storsbergen, Will van Sebille en Jose de Mare, Verhalen uit de adoptiedriehoek — herkenbaar, te rozig en soms ronduit irritant. Sara Holloway (ed.) (2005): Family wanted; adoption stories. Liliane Waanders, Naiveté rond adoptie - ook bij deskundigen. Karen J. Foli and John R.Thompson (2004): The post adoption blues. Marion Wiesenhaan-Breeuwer, Zelf ernstig ziek zijn en toch je kind goed groot brengen. Paula K.Rauch en Anna C. Muriel (2006): Raising an emotionally healthy child when a parent is sick. Jeanne Luijten, Een gezinscontract voor ouders. Barry Carpenter (ed.) (2002): Families in Context; emerging trends in family support and early intervention. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website