Magazine Logo

Naiveté rond adoptie - ook bij deskundigen.

Liliane Waanders

Ouderschapskennis

De verhalen van Carol Lefevre en van Meg Bortin vormen daarop een uitzondering. Het eerste gaat over een in Chili geboren adoptiedochter, het tweede vertelt het verhaal van een in Mali geboren kind. Beide kinderen hebben een erg zware start gehad en het wordt duidelijk welke inspanningen de adoptieouders moeten leveren wil iets van de opgelopen beschadigingen kunnen helen. Maar de pijn van adoptie is nooit weg te poetsen, hoeveel liefde en toewijding er ook tegenover staan. ‘Now that I have had time to reflect’, schrijft Carol Lefevre aan het eind van haar relaas, ‘I believe, as I did not before, that adoption is a terrible thing. But the truth is that more often than not the alternative is more terrible’(p. 225). Adoptie is geen roze wolk ter oplossing van een sociaal probleem; adoptie is het mindere kwaad ten opzichte van de omstandigheden waarin nog steeds heel erg veel kinderen op deze aardbol hun vroege jeugd doorbrengen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website