Magazine Logo

Surf & zap

De I-redactie

Ouderschapskennis

Informatie die zich van geen enkel schema iets aantrekt Kleine en heel grote dilemma's Zomaar wat krantenknipsels over kleine en grote beslissingen die ouders in de hele wereld wel of niet moeten en mogen nemen, en over keuzes die ze wel of niet maken. Laten we met een kleintje beginnen. Wel/niet kind mee naar kantoor? Kan je een kind meenemen naar kantoor als er plotseling geen oppas is? Een artikeltje in de International Herald Tribune van 9 januari 2007, getiteld Sometimes children are fine in the office geeft drie hoofdrichtlijnen: eerst toestemming vragen aan de baas, het kind wordt nauwelijks gezien of gehoord, en het is collega’s niet tot last. En natuurlijk moet de werkomgeving zo veilig zijn dat het geen letsel kan oplopen - waarvoor de baas aansprakelijk gesteld kan worden. Geen ouder, die zijn kind nog durft mee te nemen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website