Magazine Logo

Van de redactie

Ouderschapskennis

Hoewel Ouderschap & Ouderbegeleiding niet probeert om in te spelen op de actualiteit, sluit de inhoud niet zelden, geheel ongepland, aan op onderwerpen-met-hoofdletters in de media. Twee grote thema’s tekenen zich af in de bonte inhoud van dit nummer. Abortus te makkelijk en adoptie te moeilijk? Door de redactie werden ze beschouwd als aparte onderwerpen, abortus en adoptie, en toevallig beide bedacht met enkele artikelen, maar opeens blijken ze — in ieder geval politiek — met elkaar verknoopt te zijn! En opeens levert de combinatie van die vijf stukken ook een bijdrage aan de vaderlandse discussie. Kinderen afstaan moet gewoner en makkelijker worden, vindt het nieuwe kabinet, en het doet een voorzet met plannen voor eenvoudiger procedures. Daarentegen moet abortus straks vooral veel moeilijker zijn — alsof het besluiten daartoe en de emotionele afwikkeling ervan al niet moeilijk genoeg zijn. Lees daarover het dagboekverslag van een aanstaande vader (Whitney) over intense emoties en emotionerende deliberaties rond een voorgenomen abortus, en over de opluchting als die niet ‘nodig’ blijkt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website