Magazine Logo

Boekbespreking

Arie Stolk

Geron

Piet Houben (2009). Interactief levensloopbeleid. Vensters en gereedschap om de tweede levenshelft vorm te geven. Amsterdam: Uitgeverij SWP (222 pagina's, € 24.95, ISBN: 978-90-6665-978-0) NIET EENVOUDIG TE DUIDEN Het is niet zo eenvoudig om het laatste boek van Piet Houben, emeritus hoogleraar Toegepaste Sociale Gerontologie aan de VU te Amsterdam, te duiden. Het is zeker ook niet als een gemakkelijk toegankelijk boek te typeren. De titel doet vermoeden dat het om een management of HRM boek gaat, maar het is toch zeker ook een boek voor mensen die met hun eigen of persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen. In het voorwoord noemt de auteur zelf drie bestemmingen voor zijn boek: mensen die in hun tweede levenshelft behoefte hebben aan een inspirerend toekomst thema; managers en professionals in personeelsmanagement en organisatie ontwikkeling; en cursisten van het hoger en postacademisch onderwijs. Hij had daar eigenlijk nog een vierde categorie aan toe moeten voegen, namelijk beleidsontwikkelaars bij de overheid en sociale partners. Vooral het derde deel van het boek is voor deze categorie buitengewoon interessant. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website