Magazine Logo

Boekbespreking: Max de Coole en Toon Verlaan, Ouderenzorg met toekomst. Visies en voorbeelden van een nieuwe aanpak.

Henk Nies

Geron

Max de Coole en Toon Verlaan (red.) (2009). Ouderenzorg met toekomst. Visies en voorbeelden van een nieuwe aanpak. Amsterdam: Uitgeverij SWP (200 pagina's, € 17.50, ISBN: 978 90 8850 043 5) De bundel Ouderenzorg met toekomst is uitgebracht naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Gerön. Het bevat een aantal - deels geactualiseerde - bijdragen die eerder in dit tijdschrift verschenen zijn en enkele bewerkte inleidingen die op het jubileum congres gehouden zijn. Bekende kost dus, voor de vaste lezers van Gerön, maar daarom niet minder de moeite waard! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website