Magazine Logo

Door maatschappelijke bewustwording en politieke actie kan in de 2e eeuw ouderendiscriminatie voorgoed worden uitgebannen

Geron

OMWENTELING OP GANG Ik constateer dat dit proces reeds behoorlijk op gang begint te komen. Ik stel dit vast door de vele positieve reacties, uit zeer diverse groepen, die ik kreeg bij de vele lezingen die ik in de afgelopen jaren heb gegeven over de nieuwe oudere van de toekomst die ik novogeront heb genoemd. Zelfs in reclames op radio en tv wordt gepleit voor de waarde van oudere werknemers. De maatschappelijke omwenteling in de beeldvorming van senioren is al behoorlijk op gang gekomen D.H. Sipsma Em. Hoogleraar Klinische Geriatrie Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website