Magazine Logo

Interview met Hanny van Leeuwen

Christina Mercken & Henk Bakkerode

Geron

Johanna (Hannie) van Leeuwen (1926) is CDA politica. Zij was lid van de Eerste en Tweede Kamer. Op het moment van haar vertrek uit de Eerste Kamer in 2007 was ze, met 81 jaar, de oudste afgevaardigde in het Nederlands parlement. Zij begon ooit als maatschappelijk werkster en heeft zich gedurende haar carrière vooral gericht op welzijn, volksgezondheid en sociale zekerheid. Ze stond bekend als het 'sociale gezicht' van het CDA. In 2006 ontving zij de Max-Award voor haar tomeloze inzet voor het welzijn van ouderen. Zo was zij onder meer lid voorlopige Raad voor het Ouderenbeleid (1988-1996), voorzitter Scenariocommissie Vergrijzing (1991 tot 1999), vicevoorzitter Taskforce Ouderen en Arbeid (2001-2004) en lid regiegroep 'Grijs Werkt' (2004-2008). Tegenwoordig is zij o.m. vicevoorzitter bestuur Nationaal Revalidatiefonds, voorzitter Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving, voorzitter Programmaraad Fonds PGO en commissielid Nationaal Programma Ouderenzorg. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website