Magazine Logo

Ouderen maken de civil society

Wim van Minnen

Geron

De Nederlandse samenleving gaat bijzondere tijden tegemoet. Het aandeel van de bevolking dat betaald werk doet, krimpt. Hier staat een groeiende groep mensen tegenover die toegevoegde waarde biedt doordat zij mantelzorg verlenen, vrijwilligerswerk verrichten en de civil society waarmaken. Deze groep bestaat voor een steeds groter deel uit ouderen die langer leven en meer gezonde jaren hebben dan alle eerdere generaties. Hun betekenis voor de samenleving zal steeds omvangrijker worden. De samenleving heeft hen hard nodig om de zaak op orde te houden, in het onderwijs, in de zorg en in het bedrijfsleven. De ongebruikte reserves in deze groep moeten we daarom in beeld brengen en aanspreken. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website