Magazine Logo

Ouders in hun kracht met Stevig Ouderschap

Merian Bouwmeester

Ouderschapskennis

Een kind krijgen is één van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven. Een nieuw mens komt op de wereld en maakt jou tot moeder of vader. Het leven zoals je dat tot dan toe kende zal nooit meer hetzelfde zijn. Je ontdekt dat je tot dingen in staat bent die je vooraf nooit voor mogelijk had gehouden. Gevoelens en ervaringen zijn intenser dan ooit en voortdurend ben je je bewust van het feit dat je verantwoordelijk bent voor het welzijn van een ander mens, voor het mens-worden van dat mensje. Je eigen achtergrond speelt onvermijdelijk een rol in je ouderschap, in positieve of in negatieve zin. Je kunt door de komst van je kind in je ouderschap groeien, maar door de bagage die je meedraagt kan die groei ook stagneren. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website