Magazine Logo

Interview - Als het misgaat thuis

Gé Haans

Ouderschapskennis

Paulien Bom – auteur van onder meer Kinderen en grenzen stellen en Bevlogen & belast – en Herman Baartman – emeritus hoogleraar Preventie en Hulpverlening inzake Kindermishandeling en voorheen vaste medewerker van Ouderschapskennis – schrijven samen het boek Als het misgaat thuis, verhalen van ouders. Een primeur in Nederland. Niet eerder zijn ouders zo indringend bevraagd naar de achtergronden van mishandeling, misbruik en/of verwaarlozing in hun gezin. Ik sprak met Paulien Bom over haar boek, dat in november 2018 verschijnt. Wat zijn haar motieven om dit boek te schrijven en welk proces ging hieraan vooraf? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website