Magazine Logo

Ervaringen van ouders - Altijd moe(der)

Margreth Hoek

Ouderschapskennis

Patricia leeft met De Vermoeidheid. Deze vermoeidheid is een restverschijnsel van de behandeling die ze onderging vanwege een levensbedreigende ziekte. Patricia is getrouwd, werkt parttime en heeft twee jonge kinderen. Ik had met haar een narratief inspiratiegesprek. Patricia wil meer zicht krijgen op de invloed die de ziekte heeft op haar gezin. En wat wil ze haar kinderen vertellen over haar ziekte? Langdurige ziekte is in veel gezinnen een taboe-onderwerp: een verzwegen huisgenoot. Maar ouders zwijgen niet zomaar: voor hen is spreken zilver en zwijgen goud. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website