Magazine Logo

Thema - Congres 'In gesprek met ouders' - Samen om tafel

Ouderschapskennis

Een verslag van een sessie op een congres Twee dagen voor het Congres Ouderschapskennis hoor ik dat het aantal deelnemers aan mijn deelsessie over het keukentafelgesprek verdubbeld is. Ik schrik. Omdat we met een klein clubje zouden zijn durfde ik het aan om een experiment te gaan doen. Ik was van plan om een schrijfsessie over het onderwerp te houden. Met twaalf mensen is dat in mijn eentje te behappen, maar met meer dan twintig? Ik weet het niet. Ik twijfel. Het voelt kwetsbaar, wat dan wel weer passend bij het onderwerp is. Aan de andere kant lenen de oefeningen die ik heb voorbereid zich goed om vooral te ervaren, niet te veel te praten. Als we wat minder voorlezen dan ik gepland had en vooral doen, kan het misschien wel. Dan lijkt het me een mooie uitdaging om met twintig mensen zwijgend aan het werk te zijn. Op de dag zelf hoor ik verschillende mensen zeggen dat ze niet ingeschreven zijn, maar wel zullen aanschuiven. Als iedereen maar kan zitten en een plekje heeft om te schrijven ... De U-opstelling van de congresorganisatie bouw ik om tot een groot carré, zodat we met zijn allen om tafel zitten en ik ertussenin in plaats van ervoor. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website