Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Tegen goede zorg? - De democratische vervulling van nabije en verre zorgbehoeften

Waardenwerk

Joan C. Tronto, University of Minnesota Lezing op 30 januari 2014 gehouden ter gelegenheid van de conferentie ‘A Meaningful Life in a Just Society: Investigating Well-being and Democratic Caring' Vertaling Walter van der Star Is ‘een goede buur’ een utopische wensgedachte? Toen Doris Lessing besloot om een roman onder het pseudoniem Jane Somers te schrijven, wilde zij ervoor zorgen dat hij goed genoeg was om te worden gepubliceerd. Diary of a Good Neighbor was haar eerste boek over oudere vrouwen. (Somers 1983) Een relatief welgestelde vrouw ziet een onverzorgde, nurkse bejaarde vrouw, Maudie Foster, bij de apotheek en raakt toevallig betrokken bij haar leven en haar verzorging. Wanneer Maudie Foster uiteindelijk overlijdt beseft Janna hoeveel deze zorgrelatie voor haar is gaan betekenen. Als zij Maudie de laatste eer komt bewijzen, krijgt ze van Maudie's bezorgde volwassen kinderen te horen dat zij, ondanks alles wat zij voor haar buurvrouw heeft gedaan, geen van Maudie's schamele bezittingen zal krijgen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website