Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

The American Military Chaplaincy - Christianity in dire need of Humanism

Jason Torpy & Jason Heap

Waardenwerk

The past 25 years have seen leaps forward for diversity in the American military chaplaincy that it had not seen in the previous 250 years. Muslims, Buddhists, and Hindus were accepted for the first time as chaplains. Chaplains supported the construction of a chapel facility in the form of a Wiccan circle. But these few steps forward lag far behind the progress of the United States and the members of its military. An important constituency left out is Humanism.1 This article is prepared by Jason Torpy, a prior Army Captain, West Point graduate, and Iraq war veteran. I experienced frequent proselytism by commanders and chaplains alike and a total lack of consideration for the nontheist or humanist perspective. I find this common among members of the Military Association of Atheists & Freethinkers, an organization by and for humanists and other nontheists serving in the military. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website